Zagreba Lajfhaki

Je li majoneza doista štetna: odgovor stručnjaka iznenadit će mnoge

Teško je pronaći kontroverzniji proizvod od majoneze.

Predstavnici starije generacije ne mogu ga odbiti, jer je važan element sovjetske kuhinje.

Ali mlađi pristaše pravilne prehrane pokušavaju uopće ne kupovati umak, smatrajući ga gotovo otrovom.

Je li majoneza stvarno toliko loša?

Stručnjaci primjećuju da u nedostatku kontraindikacija od liječnika, mala količina majoneze neće uzrokovati nikakvu štetu tijelu.

Samo ga trebate koristiti ne svakodnevno i u razumnim količinama.

Fotografija: © Belnovosti

Ako kupite majonezu pristojne kvalitete, tada neće sadržavati štetne komponente. Međutim, ne biste se trebali zanositi ni umakom. Ako ga često koristite, postoji veliki rizik od debljanja.

Razine kolesterola također se mogu znatno povećati. Čak i ako redovito konzumirate majonezu, trebali biste pratiti ukupnu količinu soli i šećera u prehrani.

Zapamtite da se majoneza ne može podvrgnuti toplinskoj obradi: proizvod će se pretvoriti u kancerogen.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version