Je li med doista toliko koristan?

Mnogi su se u djetinjstvu liječili od prehlade medom – bilo u vrućem mlijeku, biljnom čaju ili jednostavno žlicom.

Nutricionistica Nataliya Kruglova, međutim, smatra da su svojstva proizvoda donekle pretjerana.

Je li istina da med ne treba dodavati vrućem čaju?

“Ideja o korištenju meda dolazi iz tradicionalne medicine – koristi se kada nema drugih sredstava. Danas se proizvod može koristiti u razdobljima smanjenog apetita zbog bolesti. Med je prilično koncentriran proizvod u pogledu sadržaja ugljikohidrata. Može dodatno obogatiti prehranu tijekom bolesti”, pojasnila je specijalistica.

Med sadrži vitamine, ali Kruglova ne preporučuje da se on smatra njihovim glavnim izvorom, budući da tih organskih tvari u proizvodu ima malo.

Osim toga, med je prilično kaloričan. Med sadrži enzime koji mogu djelovati u prevenciji virusnih bolesti. No, ne treba se u potpunosti oslanjati na proizvod – on je jednostavno dodatno sredstvo za jačanje imuniteta, zaključuje nutricionistica./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki