Zagreba Lajfhaki

Je li moguće jesti kajganu svaki dan: važno pravilo – ne može se zanemariti

Kajgana je mnogima postala tradicionalni doručak.

Neki gurmani svako jutro pripremaju i jedu ovo izdašno jelo.

No je li ova prehrambena navika sigurna?

Činjenica je da je hrana prilično masna. Kajgana također postaje manje zdrava ako koristite dodatke poput slanine i kobasica.

S obzirom na sve navedeno, jelo nije za svakodnevnu konzumaciju.

Fotografija: © Belnovosti

Ali za “gotovo svakodnevno” to je prikladno. Ali pogledajmo ovo pitanje detaljnije.

Koliko često možete jesti kajganu?

Preporuča se pojesti najviše šest pečenih jaja u sedam dana.

Drugim riječima, u tjednu bi trebao postojati barem jedan dan “bez kajgane”.

Svih ostalih šest dana jelo je dozvoljeno. Ali postoji važna točka: svaki put bi se kajgana trebala sastojati od jednog jajeta.

Naravno, možete kuhati “dupla” ili “trostruka” kajgana. Ali tada trebate oduzeti broj pojedenih jaja od tjedne norme.

Na primjer, ako ste u ponedjeljak ujutro pojeli dva pečena jaja, do kraja tjedna možete pojesti još četiri.

Prethodno su bile imenovane 3 namirnice koje biste trebali jesti da se ne biste razboljeli.

Exit mobile version