Je li moguće jesti krumpir svaki dan? Na ovo pitanje postoji jasan odgovor

Mnogi gurmani jednostavno obožavaju krumpir.

Spremni su ga jesti svaki dan i to u različitim oblicima: kuhani, prženi, pečeni.

No isplati li se ova gastronomska želja ostvariti?

Je li član obitelji noćurka prikladan za svakodnevnu konzumaciju?

Je li moguće jesti krumpir svaki dan?

Loše vijesti za ljubitelje krumpira: ne biste ga trebali jesti prečesto.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Razlog je višak škroba i ugljikohidrata.

A ako govorimo o prženom krumpiru, onda ima i dosta masnoće. Jelo je vrlo kalorično.

Konzumiranje velikih količina krumpira svaki dan može uzrokovati prekomjernu težinu i gubitak osjetljivosti na inzulin.

Trebate li se potpuno odreći krumpira?

Ne, svi navedeni nedostaci ne znače da krumpir treba potpuno isključiti iz prehrane.

Slobodno jedite krumpir 1-2 puta tjedno. Uz takvu učestalost konzumacije, povrće će samo koristiti vašem tijelu.

Uostalom, gomolji sadrže ogroman broj važnih komponenti: vlakna, kalcij, fosfor, magnezij itd.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki