Je li moguće jesti svježi sir svaki dan: 4 posljedice

Svježi sir je vrlo zdrav proizvod koji je izvor kalcija.

Osim toga, takva hrana sadrži mnogo vitamina i minerala.

Svježi sir je također jedna od visokoproteinskih namirnica.

Ali mnogi ljudi imaju pitanje: “Je li moguće jesti ovu bijelu masu svaki dan?”

Molimo ljubitelje svježeg sira: ovaj fermentirani mliječni proizvod sasvim je prikladan za svakodnevnu konzumaciju.

svježi sir
Fotografija: © Belnovosti

Ali postoji nekoliko nijansi. Prije svega, morate se pridržavati norme: odrasla osoba ne smije jesti više od 200 grama svježeg sira dnevno, dijete – ne više od 60-100 grama, dojenče – najviše 20 grama.

Drugo, postoje kontraindikacije. Fermentirane mliječne proizvode treba isključiti iz prehrane u slučaju određenih bolesti. Stoga se prvo trebate posavjetovati sa svojim liječnikom.

Treće, za svakodnevnu upotrebu trebali biste odabrati svježi sir s niskim udjelom masti (idealno – 5-9).

Ako slijedite sve preporuke, fermentirani mliječni proizvod će donijeti samo koristi.

Poboljšanje stanja zuba

Kao što je gore spomenuto, svježi sir sadrži kalcij.

A ovaj mikroelement važan je za koštano tkivo.

Pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav

Umjerena konzumacija svježeg sira pomaže jačanju krvnih žila.

Poboljšano raspoloženje

Fermentirani mliječni proizvod je izvor triptofana. Potonji je povezan sa serotoninom, koji se obično naziva hormonom sreće.

Gubitak viška kilograma

Svježi sir sadrži mnogo proteina. Potonji pruža osjećaj sitosti dugo vremena.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki