Zagreba Lajfhaki

Je li moguće piti instant kavu: mitovi i činjenice o korisnim i štetnim svojstvima pića

Gurmani preziru vrećice čaja i instant kavu. Možda rade pravu stvar, jer nije poznato do kakvih će posljedica dovesti uporaba takvih proizvoda.

Sama instant kava oko sebe je skupila gomilu pseudoznanstvenih mitova da je dio populacije jednostavno intuitivno izbjegava.

Je li moguće piti instant kavu blagotvorno za tijelo ili barem bez štete po zdravlje, prenosi portal HERE News.

Da biste razumjeli ovo pitanje, morate razumjeti kako se proizvodi instant kava.

Proizvodnja

1. Prvo se zrna kave prže, a zatim melju. Ništa neobično.

Fotografija: © Belnovosti

2. Zatim prokuhajte zgusnutu smjesu.

3. U sljedećem koraku, koncentrat se suši pod visokim tlakom. Tako se pojavljuju poznate granule.

Prednosti instant kave

Dugotrajna obrada dovodi do smanjenja količine korisnih tvari u granulama.

Stoga prirodnu i instant kavu ne treba uspoređivati ​​po korisnim svojstvima.

Međutim, ugodni trenuci se ne mogu zanemariti.

Konkretno, instant kava sadrži minimalno kafestol, koji izaziva stvaranje plakova u krvnim žilama.

Ali ako kavu skuhate u turskoj posudi, razina štetnih spojeva se povećava nekoliko puta.

Pritom će instant kava okrijepiti jednako dobro kao i mljevena kava, ali će sadržavati manje kofeina.

Uletjeti

Što se tiče negativnih aspekata, ovdje prije svega morate istaknuti proizvode sumnjive kvalitete od beskrupuloznog proizvođača.

Inače, sve ovisi o tome koliko često osoba pije instant kavu, te koje dodatke (šećer, vrhnje, arome, sirupe i sl.) koristi.

Exit mobile version