Je li opasno piti čaj ako je na njemu dugin film?

Ponekad se dugo nakon kuhanja na čaju stvori film duginih boja.

Ni u kojem slučaju ne smijete piti takav čaj, upozoravaju stručnjaci. Objasnimo zašto.

Zašto ne biste trebali piti čaj s duginim filmom

Dugin film koji se stvara na površini ohlađenog čaja sastoji se od oksidiranih niskomolekularnih tanina (derivata katehina), proteinskih molekula, dušičnih baza, željeza, magnezija i kalcija.

Kad uđe u želudac, film čaja prekriva njegove stijenke, sprječavajući apsorpciju hranjivih tvari i izazivajući iritaciju sluznice.

Ako stalno pijete hladan čaj s filmom, možete dobiti ozbiljne probleme s gastrointestinalnim traktom.

čajnik
Fotografija: © Belnovosti

Nutricionisti preporučuju pijenje samo svježe pripremljenog čaja. Optimalno vrijeme kuhanja je pet do sedam minuta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki