Zagreba Lajfhaki

Je li potpuno odbijanje slatkiša štetno za tijelo?

Nutricionistica Brigitte Zeitlin poručuje da se u potpunosti ne odričemo omiljenih proizvoda, među koje spadaju i slatkiši.

Ako želite živjeti zdravo, dovoljno je jednostavno malo promijeniti svoje prehrambene navike.

Prema njezinim riječima, zbog potpunog odbacivanja slatkiša osoba se može suočiti sa stresom. Osim toga, dopuštajući sebi da jede čokoladu, osoba se često počinje osjećati krivom.

Slatkiši s uljem – znamo li što djeca jedu?

Da bi čovjek bio zdrav, mora biti i u dobrom psihičkom stanju. Nutricionist objašnjava da ako odustanete od upotrebe visokokalorične hrane, želja da jedete nešto slično samo se povećava. U konačnici, takva situacija ugrožava potrošnju još većih količina štetnih proizvoda.

Stručnjak ne preporučuje da hranu pretvarate u “neprijatelja”, izračunavajući kalorijski sadržaj svega što se pojede. Najbolje je jesti ono što volite i jede vam se, ali pripazite na veličinu porcija i nemojte pretjerivati.

Još jedan specijalist nutricionist, Elena Tolokonnikova, tvrdi da potpuno odbacivanje šećera u jelovniku dovodi do problema s jetrom i slezenom, a također izaziva artritis i trombozu. Prema njezinim riječima, između ostalog, postoji i sklonost depresiji.

Osim toga, nedostatak šećera može postati uzrok poremećaja pamćenja jer dolazi do poremećaja rada mozga. Nutricionistica je uvjerena da će komad čokolade nakon ručka biti samo koristan. Za one koji brinu o svojoj figuri preporučuje sušeno i kandirano voće.

Priznaje da potrebnu količinu šećera za normalno funkcioniranje organizma možete dobiti iz paprike, cikle, luka i kukuruza./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version