Zagreba Lajfhaki

Jeo sam bundevu svaki dan 2 tjedna, reći ću vam što se dogodilo

Domaća bundeva se uzgaja od davnina – još od srednjeg vijeka. Nije slučajno da je bundeva već tada zamijećena, a do sada su znanstvenici i nutricionisti otkrili još više dobrobiti od nje.

Nakon što sam pomno istražio detalje blagodati ovog voćnog povrća, dobio sam inspiraciju i dva sam ga tjedna jeo svaki dan. Nekoliko puta sam kupila bundevu na tržnici, ali često sam koristila domaću.

Vječna mladost! Stručnjak otkrio što jesti da nam lice ne stari

Ja sam bundevu kuhala gotovo uvijek na isti način. Prvo sam ga podijelila na 4 dijela i izvadila sjemenke. Zatim bih sve to izrezala na male komadiće u obliku kockica i sve bi išlo u kuhalo na pari.

Naravno, nakon dva tjedna može postati dosadno. U tom slučaju se bundeva izrezana na kockice može staviti u tavu uz dodatak vode.

Smršavio

U posljednje vrijeme vodim aktivan način života i stalno gubim na težini, ali u ova dva tjedna sam se dvaput brže riješio kilograma, iako je razina sporta bila ista. Mislim da tu ulogu igraju i vlakna kojih u bundevi ima dosta.

Novih 20: Znanstvenici savjetuju da se pije 5 šalica kave dnevno kako bi se zaštitilo srce

Akne na licu su nestale

Do kraja drugog tjedna primijetio sam da nema akni na licu! To znači da bundeva pomaže u uklanjanju toksina iz tijela.

Poboljšanje probave

Više nemam osjećaj težine u donjem dijelu trbuha i nestao je mučan zatvor.

Činjenica! Kiseli kupus ima više vitamina C od citrusa

Vid se poboljšao

Moj vid nije bio baš dobar od mladosti, ali unutar samo dva tjedna od uzimanja bundeve, primijetio sam da mi se vid počeo bistriti!

Nema sumnje da ću nastaviti sa svojom navikom jedenja bundeve./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

Exit mobile version