Zagreba Lajfhaki

Kada jesti češnjak: ujutro ili navečer

Češnjak je zdrav proizvod koji ima antibakterijska svojstva, ali u isto vrijeme prilično specifičan okus i miris.

No, mnogi ga koriste kao dodatak jelima kako bi na kraju dobili zanimljivija jela.

Neki kažu da je češnjak preporučljivo jesti sirov kako bi se poboljšala kvaliteta zdravlja.

Ali u isto vrijeme, dva klinčića su dovoljna da se izbjegnu neugodne posljedice za tijelo.

U takvoj situaciji, pristaše pravilne prehrane mogu biti zabrinuti oko pitanja kada točno treba konzumirati proizvod.

Fotografija: © Belnovosti

Stručnjaci napominju da češnjak treba jesti sirov i svjež za maksimalnu korist.

U tom slučaju to treba učiniti prije jela, na prazan želudac. Stoga je najbolje vrijeme za pojesti klinčić prije doručka.

U tom slučaju začin potiče pravilnu probavu, poboljšava rad jetre i mjehura, a također sprječava srčane probleme i kontrolira razinu stresa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version