Zagreba Lajfhaki

Kakao regulira šećer u krvi

Ruska nutricionistica dr. Angelina Dubina nazvala je popularan proizvod koji regulira šećer u krvi. Suvremena istraživanja pokazuju da je jedna njegova šalica korisna za osobe sklone srčanim bolestima i visokim razinama glukoze u krvi.

Jedna šalica kakaovca sadrži vitamine E i K, vlakna, aminokiseline, mangan, magnezij, fosfor, bakar, cink – ovo nije potpuni popis tvari sadržanih u piću. Što se tiče kofeina, u kakau ima dovoljno kofeina da vas održi energijom: oko 15 miligrama po šalici.

Ovo voće je najopasnije za ljude s visokim šećerom u krvi

Jedinstvenost kakaovca je u tome što je prirodni antidepresiv. Samo jedna šalica ujutro osigurat će vam dobro raspoloženje jer tvari sadržane u zrnu kakaovca potiču proizvodnju hormona sreće – endorfina. Kakao također pomaže u poboljšanju moždane cirkulacije. To pak pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti.

Kakao sadrži bogat skup antioksidansa koji vežu slobodne radikale i sigurno ih uklanjaju iz tijela. Dokazano je da njegova redovita konzumacija pomaže u normalizaciji razine kolesterola. Također su provedena istraživanja o učinku kakaovca na organizam dijabetičara.

Sa svojim kompleksom vitamina, minerala i antioksidansa, kakao može poboljšati vaš imunološki odgovor. Konkretno, kakao sadrži bakar, koji je neophodan za sintezu proteina, uključujući i imunološke stanice, kao i cink, koji je uključen u stvaranje imuniteta T-stanica./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version