Kako i zašto se ne možete liječiti češnjakom i lukom

Neki prirodni proizvodi sadrže fitoncide – to su korisne tvari koje suzbijaju razvoj opasnih bakterija.

To se posebno odnosi na jesensko-zimsko razdoblje, kada se sve više ljudi suočava s prehladama.

Većina ovih korisnih elemenata nalazi se u limunu, luku i češnjaku. Za bolesti se najčešće koriste posljednja dva povrća. To je zbog njihovih korisnih svojstava.

Treba uzeti u obzir da takvi proizvodi sadrže puno vitamina B, C, kao i cinka, fosfora, selena, mangana i bakra.

No, postoji još jedno svojstvo luka i češnjaka, ali za koje malo ljudi zna.

Češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Činjenica je da ne pomažu tradicionalnim metodama liječenja. Ne biste trebali raditi kapi za nos na bazi začina i povrća s oštrim okusom i mirisom. Postoji velika vjerojatnost oštećenja sluznice, kao i slabljenja imunološkog sustava, što će dovesti do pogoršanja situacije.

Također, ne biste ih trebali jesti na prazan želudac kako biste izbjegli probleme s gastrointestinalnim traktom.

Puno je zdravije ove sastojke dodavati hrani pomiješanoj s drugim namirnicama. U prehranu treba uvrstiti i limun, hren, brusnice, koje su također vrlo zdrave.

Treba uzeti u obzir da su izvrsni antioksidansi, koji čine okus jela zanimljivijim, piše Health-food.rf.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki