Zagreba Lajfhaki

Kako je ispravno jesti krastavce – sa ili bez kore

Često lišavamo svoje tijelo važnih nutrijenata nakon što smo konzumirali određene namirnice koje su se predugo kuhale ili smo im prethodno skinuli koru – no vrijedi li to i za krastavce. Je li ih bolje jesti s kožom ili bez nje? Odgovor je jednostavan: ovo povrće izuzetno je bogato vlaknima, nutrijentima i antioksidansima. I većina ih se izgubi kada mu skinemo kožu. Ali njegovom konzumacijom dobit ćemo više hranjivih tvari. Prije toga povrće je obavezno dobro oprati. To je neophodno kako bi se uklonili zagađivači koji mogu štetno utjecati na vaše zdravlje.

Za dulje skladištenje na koru ovog povrća nanosi se umjetni sintetski vosak koji može biti štetan ako se proguta. Pranje toplom vodom je najbolji način za čišćenje aditiva voska. A kako već znate da je dotično ljetno povrće bolje jesti u ljusci, dobro je saznati što će vam njegova konzumacija koristiti.

Prednosti krastavaca

Hidratacija – voda u njihovom sastavu neophodna je za mnoge funkcije vašeg tijela. Uključen je u aktivnosti poput regulacije temperature i bržeg odlaganja otpada i hranjivih tvari. Zapravo, odgovarajuća hidratacija može utjecati na sve funkcije u našem tijelu, od tjelesnih performansi do metabolizma. Ovo ljetno povrće je vrlo hidratantno. Njegovom konzumacijom zadovoljit ćete dnevne potrebe za tekućinom, jer u svom sastavu ima oko 96 posto vode.

Ovaj lijek od krastavaca čisti zglobove od soli

Uključivanjem u prehranu pomoći će vam da brže smršavite. Prvo, ima malo kalorija, što znači da možete jesti velike količine ovog povrća, a da se ne udebljate od dodatnih kalorija koje unesete.

Još jedna prednost su antioksidansi u svom sastavu. To su kemikalije koje inhibiraju oksidaciju, kemijski proces koji rezultira stvaranjem visoko reaktivnih atoma s nesparenim elektronima poznatim kao slobodni radikali. Nakupljanje ovih opasnih tvari može dovesti do raznih kroničnih bolesti, uključujući rak.

Komentirano povrće odlikuje se ne samo niskim sadržajem kalorija, već i visokim sadržajem vitamina i minerala. Kako biste ih dobili u što većoj količini, nemojte joj skidati kožicu prije konzumacije. Količina vlakana, kao i esencijalnih vitamina i minerala, značajno se smanjuje kada se kora ukloni.

Osim svih ovih dobrobiti, ovo se povrće povezuje i s blagotvornim učincima kada ga konzumiraju osobe s visokim krvnim tlakom. Kalij koji sadrži pomaže u regulaciji tlaka.

Više: Liječnik: U ovim bolestima kiseli krastavci su korisniji od svježih

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

Provjerite sve novosti na Actualno.com

Više od ZDRAVE:

Znanstvenici: Ovo je “zlatni sat” za odlazak u krevet za zdravo srce

Doktor: Brazde na jeziku mogu ukazivati ​​na problem s ovim važnim organom

Navike koje štete jetri više od alkohola

Kako brže smršaviti – 6 savjeta koji djeluju

Mali moždani udar – ovo su simptomi da ste ga imali, a da toga niste bili svjesni

Vitamin C – evo što je važno znati o njemu

Farmaceut: Ovi dodaci prehrani opasni su za srce

Ovaj simptom je ključan za razliku između alergije i prehlade

Doktor: Ovaj doručak smanjuje rizik od raka

Ako pijete sok od mrkve – osjetit ćete ove nevjerojatne dobrobiti!

Exit mobile version