Zagreba Lajfhaki

Kako jesti banane tako da stvarno koriste tijelu: 4 važna pravila

Banana je vrlo zdravo voće (ili bobičasto voće, s botaničkog gledišta).

Takva hrana sadrži mnoge spojeve važne za ljudski organizam (vitamine A, B, C, aminokiseline, antioksidanse, vlakna) i mikroelemente (kalij, fosfor, željezo).

Međutim, mnogi ljudi konzumiraju banane na pogrešan način, zbog čega ne uspijevaju izvući maksimalnu korist od njih.

Da, postoje određena pravila za jedenje ovog voća, koja gurmani vrlo često krše.

Dakle, kako biste trebali jesti banane da bi bile korisne za vas?

Fotografija: © Belnovosti

Operite prije upotrebe

Prije guljenja banane treba ih oprati u toploj vodi.

Malo ljudi izvodi ovaj postupak. I uzalud, jer proces je vrlo važan.

Koru banane morate očistiti od prljavštine. Inače bi prljavština mogla dospjeti na pulpu.

Ne bacajte “bijele niti”

Prilikom uklanjanja kore s voća, mnogi gurmani pokušavaju ukloniti više bijelih “žica” iz pulpe.

Ipak, bolje je ne bacati ovu tkaninu, jer sadrži mnogo zdravih komponenti.

Odbijanje toplinske obrade

Da, postoji mnogo vrsta pečenja s bananama. Ipak, voće ne biste trebali zagrijavati.

Ako kuhar ipak poduzme ovaj korak, banana će izgubiti dvije trećine svojih korisnih sastojaka.

Pokušajte jesti samo sirove banane.

Nemojte jesti odmah nakon ručka/večere

Mnogi ljudi imaju ovu naviku: ručaju ili večeraju, a odmah po završetku obroka pojedu bananu.

Ovo je loša navika. Banana nije najbolji desert. Ne smije se miješati u želucu s drugom hranom.

Poželjno je da voće bude zaseban popodnevni međuobrok ili međuobrok.

Prethodno su stručnjaci objasnili posljedice preskakanja doručka.

Exit mobile version