Mnogi ljubitelji čaja svom piću uvijek dodaju krišku limuna.
I tako je točno. Prvo, zahvaljujući ovom aditivu, piće dobiva vrlo svijetao i ugodan okus.
Drugo, piće postaje mnogo korisnije.
Dakle, zahvaljujući soku od limuna povećava se antioksidativna aktivnost čaja.
No kada piću dodaju komad citrusa, mnogi ljudi čine veliku pogrešku.
Kao rezultat toga, piće ne stječe nova korisna svojstva. Drugim riječima, dodatak limuna postaje besmislen u smislu pretvaranja čaja u zdravije piće.
Kako ne dodati limun u čaj
Mnogi ljudi to čine prerano: bace krišku limuna u čaj odmah nakon što se počne kuhati.
To je jako loše: previsoka temperatura lišava limunov sok njegovih antioksidansa.
Kako biste spriječili da se to dogodi, pričekajte da čaj bude malo manje vruć.
Najveća dopuštena temperatura pića u koje se može staviti komad citrusa je 70 stupnjeva.
Ako je ovaj uvjet ispunjen, čaj s limunom bit će najkorisniji.