Kako ne dodati limun u čaj: mnogi to čine prerano – neočita pogreška

Mnogi ljubitelji čaja svom piću uvijek dodaju krišku limuna.

I tako je točno. Prvo, zahvaljujući ovom aditivu, piće dobiva vrlo svijetao i ugodan okus.

Drugo, piće postaje mnogo korisnije.

Dakle, zahvaljujući soku od limuna povećava se antioksidativna aktivnost čaja.

No kada piću dodaju komad citrusa, mnogi ljudi čine veliku pogrešku.

čaj
Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat toga, piće ne stječe nova korisna svojstva. Drugim riječima, dodatak limuna postaje besmislen u smislu pretvaranja čaja u zdravije piće.

Kako ne dodati limun u čaj

Mnogi ljudi to čine prerano: bace krišku limuna u čaj odmah nakon što se počne kuhati.

To je jako loše: previsoka temperatura lišava limunov sok njegovih antioksidansa.

Kako biste spriječili da se to dogodi, pričekajte da čaj bude malo manje vruć.

Najveća dopuštena temperatura pića u koje se može staviti komad citrusa je 70 stupnjeva.

Ako je ovaj uvjet ispunjen, čaj s limunom bit će najkorisniji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki