Kako ne jesti luk: česta i ozbiljna pogreška – zdravo povrće pretvara u vrlo štetan proizvod

Luk je vrlo zdravo povrće.

Proizvod je izvor vitamina B, C i E, flavonoida, kalija, kalcija, fosfora i mnogih drugih komponenti važnih za ljudski organizam.

Uključivanje luka u prehranu ozbiljan je korak prema smanjenju razine “lošeg” kolesterola, jačanju kardiovaskularnog sustava i smanjenju rizika od razvoja mnogih bolesti.

Ali postoji problem: mnogi ljudi pogrešno jedu povrće.

Zbog toga se koristan proizvod pretvara u opasan.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Česta pogreška pri jedenju luka

Nakon što su dobili informacije o prednostima ovog proizvoda, neki gurmani počinju ga konzumirati u ogromnim količinama.

Ovo je grubi propust. Višak luka u prehrani prepun je problema s gastrointestinalnim traktom.

Kako biste izbjegli negativne posljedice, trebali biste težiti umjerenoj konzumaciji povrća.

Pokušajte ne konzumirati više od 150 grama luka dnevno. Drugim riječima, trebali biste svaki dan pojesti samo jednu glavicu luka.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki