Postoje dodaci koji ne samo da obogaćuju okus kave, već joj dodaju i vrijedne nutritivne elemente.
Jedan takav primjer je svježi limunov sok. Pogledajte našu galeriju za više načina da svoju šalicu kave učinite zdravijom.
Gljive u prahu za jak imunitet
Gljive u prahu imaju niz dobrobiti za naše zdravlje.
Poznato je da imaju antivirusna, protuupalna i imunostimulirajuća svojstva. Oni nam daju antioksidanse.
Može se dodati u kavu, koktele, kuhani čaj i sl. Koji prah od gljiva dodati u kavu je stvar izbora.
Prikladno na primjer: shiitake. Gljive u prahu možete kupiti u trgovinama organske i zdrave hrane
Pospite cimetom za zdravlje srca
Cimet je divan začin ne samo za dobro raspoloženje.
Bogat je nizom zaštitnih spojeva i ima jedno od najvećih antioksidativnih svojstava među začinima.
Istraživanja ljudskih stanica pokazuju da također može smanjiti rizik od raka, kao i ojačati imunološki sustav.
Cimet je jedan od najzdravijih začina za zdravlje srca. Ipak, preporuča se konzumacija cejlonskog cimeta
Prstohvat kurkume za dobru probavu
U nekim objektima u ponudi napitaka od kave nalazimo ih s kurkumom.
Kurkuma je jedinstvena zbog spoja kurkumina koji ima snažna antioksidativna i protuupalna svojstva. Ovaj antioksidans podupire detoksikaciju jetre i poboljšava probavu.
Đumbir protiv mučnine, bolova u mišićima, za dobar metabolizam
Najlakši način da svojoj kavi dodate aromatičan začin je da je pospete đumbirom u prahu.
Vjeruje se da đumbir pomaže u smanjenju lošeg kolesterola, pomaže u probavi, jača imunitet, ublažava bolove u grlu i još mnogo toga.
Uravnotežite svoje hormone s Maca prahom
Maca prah je još jedna superhrana koja našu šalicu kave može učiniti ukusnijom i zdravijom. Vjeruje se da maca u prahu pomaže u poboljšanju plodnosti i pokazalo se da djeluje na hormonsku ravnotežu. Maca nam pomaže da budemo energični. Također je bogat masnim kiselinama, proteinima i vitaminom C.