Čips je omiljena grickalica mnoge djece i odraslih, što ga, međutim, ne čini manje štetnim: s obzirom na to da čips sadrži puno masti, soli, aroma, bojila i drugih dodataka, ne treba se previše zanositi sa njima.
Dopustite nam da s vama podijelimo siguran način jedenja čipsa koji umanjuje njegovu štetu.
Nutricionistica Anna Belousova savjetuje odabir što prirodnijeg proizvoda, na primjer, klasični čips sa solju.
Pola sata nakon što ste grickali čips, popijte vodu, čaj ili sok bez šećera kako bi tekućina pomogla u izbacivanju viška soli iz organizma.
Budite hrabri i pokušajte ne pojesti cijeli paket čipsa u jednom dahu.
Kako bi se smanjila potrošnja ovog proizvoda, stručnjak preporuča korištenje pravila dva tjedna.
To znači da ako želite čips, pokušajte proći pored njega dan, zatim drugi i tako dok ne prođu dva tjedna.
Nakon tog vremena, želja za uživanjem u “zabranjenoj hrani” trebala bi nestati.
Ako se to ne dogodi, možete si kupiti malo pakiranje. Nakon što se pojede, čekajte do sljedećeg pakiranja više od dva tjedna.
Konačno, uvijek možete pokušati zamijeniti nezdravi čips zdravim grickalicama od bundeve, mrkve, algi, cikle itd.
Ranije smo vam rekli što je zdravije jesti: kopar ili peršin.