Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno oprati sušeno voće: dva načina da se riješite sumpornog dioksida

Suho voće koje se proizvodi u industrijskim razmjerima nije toliko zdravo koliko se čini.

Da, sadrže puno šećera i ako ne slijedite normu, možete imati problema s probavom i više. Postoje važnije okolnosti.

Doznajmo zašto se sušeno voće kupljeno u trgovini ili na tržnici mora oprati i kako to učiniti kako bi se riješili štetnih tvari.

Kako oprati sušeno voće

Nije tajna da se sušeno voće tretira kemikalijama kako bi se produžio rok trajanja, zaštitilo od insekata i poboljšalo izgled.

Uglavnom se potrošači suočavaju sa sumpornim dioksidom i glicerinom.

Fotografija: © Belnovosti

Varaju se oni koji vjeruju da se suhe marelice, suhe šljive i ostalo suho voće moraju samo isprati u tekućoj vodi.

Time se samo može isprati prašina, ali ne i kemikalije. Stoga alergičari trebaju biti posebno oprezni.

Prvi način

Ako vam vrijeme dopušta, sušeno voće možete preliti toplom vodom (do 50 stupnjeva Celzijusa) i ostaviti 40 minuta.

Zatim se prljava voda ocijedi, a voće opere u tekućoj vodi. Nakon toga su spremni za jelo.

Drugi način

S ovim se zadatkom možete nositi puno brže ako voće prelijete kipućom vodom, a zatim ih isperete vodom iz slavine.

Podsjetimo, domaći pripravci ne zahtijevaju takvu obradu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version