Zagreba Lajfhaki

Kako zamijeniti šećer: 3 zdrave i sigurne alternative – vjerojatno će vam se svidjeti

Mnogi gurmani zaziru od šećera.

I to s dobrim razlogom: prekomjerna konzumacija takvog proizvoda prepuna je viška kilograma, metaboličkih poremećaja i problema sa srcem i krvnim žilama.

Međutim, ako konzumirate granulirani šećer u vrlo malim količinama, tada se neće dogoditi ništa loše.

Ali neki ljudi koji vole slatko teško se toliko ograničiti.

Takvi bi ljudi trebali djelomično ili potpuno zamijeniti šećer nečim drugim.

Fotografija: © Belnovosti

Ali samo nemojte birati opasne zaslađivače! Bolje obratite pozornost na sljedeće prirodne proizvode.

Med

Vjerojatno najpovoljnija zamjena za rafinirani šećer ili granulirani šećer je med.

Ovaj proizvod je vrlo koristan, njegova uporaba pomaže u jačanju imunološkog sustava i kardiovaskularnog sustava.

Ali ne zaboravite da je med vrlo kaloričan. Ne smije se konzumirati u velikim količinama, osobito kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom.

Preporučljivo je jesti ne više od 30 grama ovog proizvoda dnevno.

Sirup od jeruzalemske artičoke

Ovaj slatkiš ima vrlo sličan okus meda.

Ali glikemijski indeks je nekoliko puta manji, što proizvod čini sigurnijim.

Sirup jeruzalemske artičoke također je izvor inulina koji pozitivno djeluje na gastrointestinalni trakt.

Javorov sirup

Glikemijski indeks ovog proizvoda viši je od sirupa jeruzalemske artičoke, ali niži od meda.

Osim toga, ovaj dodatak je izvor značajne količine korisnih komponenti. Prije svega vrijedi spomenuti kalij i magnezij.

Exit mobile version