Kada je riječ o sigurnosti hrane, meso bi trebalo biti glavni prioritet. Sirovi životinjski proizvodi najosjetljiviji su na kontaminaciju štetnim bakterijama kao što su E. coli, Campylobacter i Salmonella.
Neekonomično je i besmisleno jednostavno bacati meso koje nije prve svježine. Dovoljno je razumjeti koji znakovi ukazuju na predstojeće kvarenje proizvoda. Njegova je uporaba u ovom slučaju još uvijek sigurna.
Američki virolog opisao je opasnosti cjepiva protiv COVID-19 i što bi ubilo virus
Uvriježeno je pogrešno mišljenje da se meso koje je malo posmeđilo već pokvarilo. Zapravo, meso mijenja boju tijekom skladištenja jer su molekule mioglobina u njemu izložene kisiku. Međutim, promjena boje ukazuje na predstojeće kvarenje, pa takvo meso treba odmah kuhati.
Magulas je dodao kako mljevenu junetinu uvijek treba potrošiti u roku od jedan do dva dana od kupnje, a ostalo meso treba potrošiti u roku od tri do pet dana radi optimalne svježine i sigurnosti.
zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!