Zagreba Lajfhaki

Kakvi bi ljudi trebali jesti rukolu i kome će to donijeti štetu, a ne korist?

Rukola je bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, ali je ovaj proizvod za neke ljude kontraindiciran.

Kome rukola može naškoditi, rekla je Elena Syurakshina, kandidatkinja medicinskih znanosti, endokrinolog najviše kategorije, nutricionist.

Njezine preporuke donosi portal Roskachestvo.

Prednosti i štete rukole

Rukola pozitivno djeluje na kardiovaskularni sustav, poboljšava probavu i sprječava razvoj očnih bolesti.

Ovaj proizvod je vrlo koristan za trudnice: sprječava razvoj patologija neuralne cijevi.

Fotografija: © Belnovosti

Rikolu ne smijete jesti ako ste alergični na nju, gastritis s povišenom kiselošću, bubrežne bolesti ili giht.

Koristite ovaj proizvod s oprezom ako uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi.

Ranije smo vam rekli koje je povrće i voće zdravije jesti s korom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version