Zagreba Lajfhaki

Koja hrana može potaknuti razvoj gihta čak i kod 25 godina: liječničko mišljenje

Giht je prilično ozbiljna i složena bolest, pa će svatko pokušati učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi bolest.

Kako se pokazalo, postoji dosta čimbenika rizika.

To uključuje prethodne kirurške operacije, nekontrolirano uzimanje tableta (bez preporuke liječnika), prekomjernu težinu i neke kronične bolesti.

Međutim, stručnjaci napominju da uzrok razvoja ove strašne bolesti čak i kod mladih ljudi mogu biti pogreške u prehrani.

Višak koje hrane može dovesti do razvoja gihta?

Kako se pokazalo, ljubitelji crvenog mesa trebali bi se prvi zabrinuti: oni su u opasnosti češće od ostalih. Općenito treba smanjiti količinu mesa u prehrani kako bi se zdravlje normaliziralo.

Fotografija: © Belnovosti

Poluproizvodi od mesa također su vrlo opasni: ako ne želite testirati snagu svog tijela, bolje je formulirati svoju prehranu bez kobasica i kobasica.

Pokazalo se da višak iznutrica u jelovniku također značajno povećava rizik od razvoja bolesti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version