Zagreba Lajfhaki

Koja hrana povećava krvni tlak: ne samo kava

Nije tajna da je naše zdravlje izravno povezano s hranom koju konzumiramo.

Stoga, reguliranjem prehrane, možete utjecati na važne pokazatelje, uključujući krvni tlak.

U ovom članku pronaći ćete popis proizvoda koji će pomoći u ublažavanju hipotenzije.

Kava

Za podizanje krvnog tlaka možete popiti šalicu jake kave, no ne smijete se previše zanositi ovim napitkom jer se zbog viška kofeina mogu pojaviti pojave poput lupanja srca ili aritmije.

Istraživanja pokazuju da će djelovanje kave biti izraženije ako je osoba pije rijetko, a tijelo joj se nije prilagodilo na piće.

Fotografija: © Belnovosti

Slane grickalice

Grickalice poput krekera, čipsa, orašastih plodova, kiselih krastavaca, kiselih krastavaca, maslina i soja umaka teško se mogu nazvati zdravima. Međutim, ponekad jedenje ove hrane može izazvati kratkotrajno povećanje krvnog tlaka.

Važno je zapamtiti da Svjetska zdravstvena organizacija preporuča da ne konzumirate više od 5 grama soli dnevno, što je ekvivalent jednoj žličici.

Tamna čokolada

Čokolada, koja sadrži šećer i kofein, pomoći će ako vam krvni tlak naglo padne. Ne pokušavajte staviti cijelu pločicu – dovoljno je nekoliko kriški.

Čaša vode

Ponekad je nizak krvni tlak posljedica dehidracije, pa se hipotenzija povezana s nedostatkom tekućine može ublažiti s nekoliko čaša vode.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version