Koja hrana ubrzava starenje mozga: uključena je u svakodnevnu prehranu mnogih ljudi diljem svijeta

Kao što znate, postoje namirnice koje mogu poboljšati naše kognitivne funkcije.

Ali u isto vrijeme postoje i oni koji mogu izazvati opasne bolesti i pogoršati rad mozga.

Nutricionistica Serena Poon progovorila je o štetnim namirnicama, a na prvo mjesto stavila je hranu s puno dodanog šećera.

Dodani šećer slabi pamćenje i povećava rizik od demencije, no što učiniti kada ga ima gotovo posvuda? Rješenje je zapravo jednostavno – trebate ga ili sami skuhati ili pažljivo proučiti sastojke proizvoda navedenih na pakiranju.

Osim toga, rafinirani ugljikohidrati negativno utječu na rad mozga.

Hrana
Fotografija: © Belnovosti

Nalaze se u bijelom kruhu, pekarskim proizvodima, žitaricama za doručak itd.

Umjesto rafiniranih, bolje je konzumirati složene ugljikohidrate: cjelovite žitarice, povrće i voće, mahunarke itd.

Na kraju, ako želite smanjiti rizik od demencije i drugih neurodegenerativnih bolesti, prestanite jesti mesne prerađevine – kobasice, šunku, hrenovke itd.

Umjesto toga, u svoju prehranu uključite meso peradi, nemasnu govedinu, ribu ili biljne izvore proteina.

Prethodno smo vam rekli kojeg se popularnog voća trebate odreći nakon 50 godina.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki