Zagreba Lajfhaki

Koje cvijeće ne treba jesti: nemojte ga koristiti za ukrašavanje jela – čak i ako ste vidjeli fotografiju na internetu

Svake godine trend cvijeća kao dijela jela postaje sve popularniji među food stilistima.

Ako odlučite ponoviti ono što ste vidjeli u svojoj kuhinji, trebali biste znati da je neko cvijeće nejestivo.

Ne smiju se stavljati na tanjur, čak ni kao ukras, jer sok koji iz njih curi može uzrokovati trovanje.

Neke biljke su toliko otrovne da mogu ubiti. Čak i ako je moguće izbjeći smrt, posljedice će u svakom slučaju biti neugodne, jer uključuju ozbiljne probavne smetnje, osip na koži, anafilaktički šok itd.

Na popisu cvijeća koje je zabranjeno koristiti u ishrani su azaleja, jesenski bezveznjak, hortenzija, glicinija, planinski lovor, naprstac, narcis, đurđica i oleander.

Fotografija: © Belnovosti

Imajte na umu: gornji popis nije potpun.

Također biste trebali izbjegavati cvijeće koje je tretirano pesticidima i drugim kemikalijama ili sakupljeno u blizini prometnih cesta.

U svakom slučaju, prije dodavanja cvijeta u jelo, preporuča se konzultirati stručnjaka.

Prethodno smo naveli pogreške u njezi oštećene kose.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version