Koje povrće ne bi trebalo jesti sirovo: ovi savjeti pomoći će vam da ostanete zdravi

Postoji kategorija ljudi koji su čvrsto uvjereni da ne samo da bi trebali odustati od mesa u korist voća i povrća, već i da ih jedu sirove.

Sirovo povrće sadrži više vitamina, što znači da je korisnije. Ali nije uvijek tako.

Nutricionistica doktorica medicinskih znanosti Mariyat Mukhina govorila je o tome koje povrće ne bi trebalo jesti sirovo u intervjuu za Moskva 24.

Ovo pravilo vrijedi za patlidžan, šparoge i špinat.

Sirovi patlidžan

Povrće sadrži solanin koji može uzrokovati bolove u želucu, kao i mučninu i druge tegobe.

Patlidžan
Fotografija: © Belnovosti

Sirove šparoge

Dijetalna vlakna biljke su prilično gruba, što otežava tijelu da apsorbira korisne tvari koje sadrži.

Ne biste trebali jesti sirove šparoge. Ovo je biljka koja se konzumira u kuhanom obliku. Budući da se sirove šparoge vrlo slabo probavljaju, imaju gruba dijetalna vlakna, korisne tvari iz njih neće se apsorbirati, kaže stručnjak.

Sirovi špinat

Iako u špinatu nakon toplinske obrade može biti manje vitamina C, šanse za apsorpciju kalcija, magnezija i željeza značajno se povećavaju.

Činjenica je da tijelo jednostavno ne može apsorbirati ove vitamine iz sirovog špinata.

Osim toga, za bolesti probavnog sustava i dijabetes, nutricionist ne preporučuje jesti dragun.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki