Koje se bobičasto voće smatra najzdravijim: smanjuje rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti

Najveće zdravstvene prednosti dolaze od svježeg, organskog bobičastog voća.

Do ovog je zaključka došla terapeutkinja Ekaterina Terentyeva.

Specijalist ističe neke od njih.

Borovnica

Prema liječniku, ova se bobica smatra najkorisnijom, a sve zato što sadrži vitamin A i antocijanine, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima. Ove komponente neutraliziraju slobodne radikale, čime se smanjuje rizik od razvoja raka i bolesti kardiovaskularnog sustava.

Borovnica

Ova bobica pak sadrži flavonoide. Poznati su po svom protuupalnom i antibakterijskom djelovanju. Borovnice bi trebali jesti oni koji razmišljaju o prevenciji bolesti probavnog trakta, odnosno peptičkog ulkusa, kao i osobe koje pate od kognitivnih poremećaja.

Bobice
Fotografija: © Belnovosti

Brusnica

Brusnice su bogate vitaminom C za koji je poznato da jača imunološki sustav, bori se protiv infekcija i ubrzava regeneraciju tkiva. Ako odlučite koristiti brusnice kao međuobrok, budite oprezni i ne zaboravite na diuretička svojstva ovog proizvoda.

Ranije smo vam rekli koje namirnice ne treba prati mlijekom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki