Najveće zdravstvene prednosti dolaze od svježeg, organskog bobičastog voća.
Do ovog je zaključka došla terapeutkinja Ekaterina Terentyeva.
Specijalist ističe neke od njih.
Borovnica
Prema liječniku, ova se bobica smatra najkorisnijom, a sve zato što sadrži vitamin A i antocijanine, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima. Ove komponente neutraliziraju slobodne radikale, čime se smanjuje rizik od razvoja raka i bolesti kardiovaskularnog sustava.
Borovnica
Ova bobica pak sadrži flavonoide. Poznati su po svom protuupalnom i antibakterijskom djelovanju. Borovnice bi trebali jesti oni koji razmišljaju o prevenciji bolesti probavnog trakta, odnosno peptičkog ulkusa, kao i osobe koje pate od kognitivnih poremećaja.
Brusnica
Brusnice su bogate vitaminom C za koji je poznato da jača imunološki sustav, bori se protiv infekcija i ubrzava regeneraciju tkiva. Ako odlučite koristiti brusnice kao međuobrok, budite oprezni i ne zaboravite na diuretička svojstva ovog proizvoda.
Ranije smo vam rekli koje namirnice ne treba prati mlijekom.