Koje su jabuke zdravije – crvene ili zelene: koliko jabuka možete pojesti dnevno

Za zdravlje nije važna samo količina i svježina povrća i voća, već i boja.

Znanstvenici su u tom pogledu veliku pozornost posvetili papriki. U tom smislu slična je situacija i s raznobojnim jabukama.

Znanstvenici su otkrili koje su jabuke zdravije – crvene, žute i zelene.

Prednosti jabuka

Jedan plod može sadržavati do 30 vitamina i 150 mikroelemenata potrebnih ljudskom tijelu.

1. Redovita konzumacija jabuka normalizira rad crijeva i potiče metabolizam.

Jabuke
Fotografija: © Belnovosti

2. Pomažu u borbi protiv “lošeg” kolesterola.

3. Dijeta s jabukama potiče zdravo mršavljenje.

4. Jabuke smanjuju rizik od razvoja kroničnih i teško izlječivih bolesti poput onkologije i dijabetesa.

Tko ne bi trebao jesti jabuke?

Ali unatoč očitim prednostima, liječnici savjetuju da budete oprezni sa sirovim jabukama ako imate problema s crijevima – bolje ih je peći.

Nadutost i kolitis također mogu biti kontraindikacija.

Koje su jabuke zdravije?

Vjeruje se da su crvene jabuke zdravije za zdravlje.

Sadrže više antocijanina od zelenog voća, što je povoljno za zdravlje kardiovaskularnog sustava, crijeva i kože.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki