Od cvijeta hibiskusa priprema se čaj od hibiskusa. Od hibiskusa se pravi čaj boje rubina.
Osim svoje atraktivnosti, čaj ima neusporediv okus, koristi se u brojnim receptima, a sadrži i brojne vitamine.
Koja su korisna svojstva čaja od hibiskusa?
Neskuhan čaj bogat je vitaminima važnim za organizam, a nalaze se u sjemenkama, cvjetovima, listovima i mladim izdancima.
Zahvaljujući tome, hibiskus se koristi u kuhanju: juha, salata, vina, sirupa i čajeva.
Limunska kiselina, koja se nalazi u hibiskusu, podržava i jača imunološki sustav. Hibiskus je dobar za snižavanje temperature i diuretik, a liječi i gastritis.
Hibiskus je bogat vitaminom P, koji normalizira krvni tlak i jača krvne žile.
Preporuča se piti hibiskus na različitim temperaturama. Ako imate visok tlak, čaj treba piti hladan, a ako imate niski tlak, treba ga piti vruć.
Hibiskus pomlađuje tijelo zahvaljujući svojim antioksidansima.