Crni ribiz se nalazi u mnogim ljetnim vikendicama.
Od bobica se pripremaju razna jela. Domaćice često pripremaju voće za zimu.
Džemovi, kompoti i džemovi od bobičastog voća su nevjerojatno ukusni. Koje su prednosti crnog ribiza?
Crni ribiz sadrži vitamin A.
Neophodan je za pravilan rad imunološkog sustava. Također usporava proces starenja i poboljšava vid.
Ribiz sadrži i vitamin E. Pomlađuje organizam.
Studije su također pokazale da element zaustavlja razvoj katarakte.
Ribiz je bogat vitaminom P. Tijelu je potreban za jačanje krvnih žila. Ovaj vitamin usporava razvoj ateroskleroze.
B vitamini imaju pozitivan učinak na krvne žile mozga.
Pomažu ispravnom radu srčanog mišića i živčanog sustava.
Ako ih ima dovoljno u tijelu, tada će osoba imati dobro pamćenje i inteligenciju.
Čak i ako je crni ribiz termički obrađen, sadržavat će puno vitamina C.
To će pomoći u borbi protiv nedostatka vitamina i prehlade.
Prethodno smo vam rekli što je zdravije i bolje za organizam – čaj ili kava.