Zagreba Lajfhaki

Koje su prednosti crnog ribiza: provjerite tko bi trebao jesti ovu bobicu

Crni ribiz se nalazi u mnogim ljetnim vikendicama.

Od bobica se pripremaju razna jela. Domaćice često pripremaju voće za zimu.

Džemovi, kompoti i džemovi od bobičastog voća su nevjerojatno ukusni. Koje su prednosti crnog ribiza?

Crni ribiz sadrži vitamin A.

Neophodan je za pravilan rad imunološkog sustava. Također usporava proces starenja i poboljšava vid.

Fotografija: © Belnovosti

Ribiz sadrži i vitamin E. Pomlađuje organizam.

Studije su također pokazale da element zaustavlja razvoj katarakte.

Ribiz je bogat vitaminom P. Tijelu je potreban za jačanje krvnih žila. Ovaj vitamin usporava razvoj ateroskleroze.

B vitamini imaju pozitivan učinak na krvne žile mozga.

Pomažu ispravnom radu srčanog mišića i živčanog sustava.

Ako ih ima dovoljno u tijelu, tada će osoba imati dobro pamćenje i inteligenciju.

Čak i ako je crni ribiz termički obrađen, sadržavat će puno vitamina C.

To će pomoći u borbi protiv nedostatka vitamina i prehlade.

Prethodno smo vam rekli što je zdravije i bolje za organizam – čaj ili kava.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version