Kiselo vrhnje jedna je od najboljih opcija za umak. Kiselo vrhnje se dodaje salatama, juhama, desertima, a koristi se i kao nadjev za palačinke i topla jela. Koje su prednosti kiselog vrhnja?
Kiselo vrhnje sadrži mnogo vitamina D i kalcija. Stoga, konzumacijom ovog proizvoda možete ojačati svoje kosti, kosu i nokte.
Ovo je osobito važno za malu djecu i trudnice.
Proizvod je također bogat magnezijem i kalijem. Ove tvari su potrebne za normalizaciju razine krvnog tlaka. Kiselo vrhnje preporučuje se hipertoničarima i osobama s visokim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.
Budući da kiselo vrhnje sadrži proteine i aminokiseline, trebali bi ga konzumirati sportaši i osobe pod povećanim stresom.
Proizvod vraća energiju i daje snagu.
Preporučljivo je uključiti kiselo vrhnje u prehranu muškaraca. Kombinirate li ovaj proizvod s biljem, vaš će se libido povećati, a vaša potencija značajno poboljšati.
Kiselo vrhnje poboljšava rad želuca. Vrijedno je jesti tijekom pogoršanja gastritisa. Međutim, proizvod se konzumira umjereno.
Kiselo vrhnje ima pozitivan učinak na živčani sustav. Primjerice, uključivanje u prehranu smanjuje rizik od depresije i nesanice.