Zagreba Lajfhaki

Koje su prednosti kopra za tijelo i tko bi ga trebao jesti?

Kopar ne samo da čini jela ukusnijim, već je i vrlo koristan za tijelo.

Dodate li ovaj proizvod mesu, ono će se lakše i brže probaviti, a normalizirat će se i rad probavnog sustava.

Ovo povrće sadrži mnogo vitamina.

Kopar sadrži i kalcij koji je potreban za cijeljenje prijeloma i modrica, a posebno je važan za starije osobe za prevenciju osteoporoze.

Osim toga, treba napomenuti da su blagotvorna i eterična ulja koja umiruju i snižavaju krvni tlak.

Fotografija: © Belnovosti

Kopar ima i diuretička svojstva. Pomaže u izbjegavanju intoksikacije, koja često prati bolesti bubrega.

Infuzija sjemenki će ublažiti bolove u mjehuru zbog cistitisa.

Sjemenke su korisne kod prehlade i respiratornih problema.

Također, eterično ulje ove biljke ima antihistaminska svojstva, što znači da može ublažiti tegobe alergičara.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version