Zagreba Lajfhaki

Koje su prednosti pizze i tko je ne smije jesti?

Pizzu danas znaju i vole svi, mladi i stari.

Pojavio se davno i postao popularno i ukusno jelo.

Svatko u recept može dodati sastojke koje voli. Stoga postoji veliki broj vrsta pizza. Pizzu možete napraviti kod kuće, kupiti je gotovu u trgovini ili čak naručiti pizzu online.

Ali ipak, unatoč svoj ukusnosti ovog jela, još uvijek se postavlja pitanje o njegovim prednostima i šteti tijelu. Pokušajmo razumjeti ovo pitanje.

Ispostavilo se da su znanstvenici, ispitavši sastavne dijelove pizze, došli do zaključka da je ona vrlo korisna za tijelo.

Fotografija: © Belnovosti

Naravno, ako je pizza pripremljena od prirodnih i neoštećenih proizvoda.

Tijesto za pizzu radi se prvenstveno od pšenice koja sadrži mekinje i endosperm koji su bogati antioksidansima.

Antioksidansi pak pomažu tijelu da se zaštiti od štetnih tvari. A kako bi antioksidansi bili aktivni i pomogli tijelu, pizza se kuha na temperaturi od 300 stupnjeva.

Drugi glavni sastojak pizze su rajčice ili pasta od rajčice. Rajčice sadrže još jedan antioksidans – likopen.

Tvari koje sadrže likopen mogu se oduprijeti mnogim bolestima, pa čak i smanjiti rizik od određenih vrsta raka.

Shvatili smo koje su prednosti pizze, ali koja je njena šteta?

Budući da je pizza vrlo zasitno i hranjivo jelo, ne treba pretjerivati ​​s njom.

Čak i vaši omiljeni slatkiši u velikim količinama mogu izazvati alergije.

Ali ne smijete sebi uskratiti zadovoljstvo uživanja u okusu omiljene pizze, jer nije samo ukusna, već je i zdrava.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version