Koji ljudi ne bi trebali jesti juhu?

Juha se od davnina smatra zdravim i laganim obrokom, ali kod nekih bolesti juha može biti nezdrava.

Juha od masnog mesa. Juhe od masne ribe, iznutrica i peradi bogate su kolesterolom. Stoga, s aterosklerozom i poremećajima kardiovaskularnog sustava, takve juhe treba odbaciti iz našeg jelovnika.

Osim toga, takve su juhe štetne za osobe s bolestima jetre i gušterače.

Nevjerojatan slučaj! Zubi su rasli u mozgu bebe od 4 mjeseca



Juhe s gljivama i grahom, mesne juhe. Preporuča se odbiti takve juhe osobama s gihtom. Ove vrste juha izvor su purina – tvari koje pogoršavaju razvoj gihtnih procesa.



Juhe od riže. Oni su kontraindicirani kod osoba s dijabetesom.

Mitovi o mršavljenju: Zašto brojanje kalorija i organska hrana nisu ključ za mršavljenje



Juha od kiselice Znanstvenici su zaključili da nakon toplinske obrade oksalna kiselina postaje anorganska i stvara spoj s kalcijem, u kojem se uništava njezina hranjiva vrijednost. Osim toga, oksalna kiselina se može nakupljati u tijelu i taložiti u obliku kristala koji se talože u bubrezima i mjehuru u obliku kamenaca.



Bilo koje juhe. Oni su korisni samo za ljude s jakim želucem i niskom kiselošću. U slučaju peptičkog ulkusa, čira na dvanaesniku ili želučanih problema povezanih s povećanom kiselošću, juhe mogu lako naštetiti.zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki