Nisu svi proizvodi zdravi. To morate uzeti u obzir pri planiranju prehrane.
Česta konzumacija određene hrane dovodi do razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema.
Liječnica Oksana Mikhaleva govorila je o tome detaljnije, piše Izvestija.
Na primjer, jedan od tih štetnih proizvoda je crveno meso, koje može izazvati rizik od razvoja raka i bolesti kardiovaskularnog sustava. Mogući su i pretilost i dijabetes.
Ipak, ne biste se trebali potpuno odreći crvenog mesa. To će dovesti do nedostatka željeza.
Kako je napomenuo liječnik, djeca, adolescenti i mladi mogu jesti proizvod do dva puta tjedno, ali ne smiju pojesti više od 500 grama u sedam dana.
U odrasloj dobi trebate smanjiti količinu crvenog mesa koju konzumirate na jednom tjedno. Što se tiče muškaraca i žena starijih od 50 godina, oni mogu jesti meso do dva puta mjesečno. Štoviše, u ovom slučaju govorimo o prirodnim proizvodima.
Što se tiče prerađenih proizvoda (kobasice, kobasice, knedle itd.), Treba ih potpuno napustiti.