U prodaji ima nekoliko vrsta kiselog vrhnja. Imaju različit sadržaj masti.
Pokazatelj može biti prilično nizak (10-15 posto), prosječan (20-30 posto) i visok (35 posto ili više).
Koja vrsta kiselog vrhnja je prikladnija za vašu svakodnevnu prehranu?
Koju vrstu kiselog vrhnja možete jesti svaki dan?
Ako ste ljubitelj kiselog vrhnja i spremni ste ga jesti vrlo često, ne biste trebali odabrati proizvod s visokim udjelom masti.
Obilje masti u prehrani može dovesti do viška kilograma.
Niskokalorično kiselo vrhnje (10-15 posto) pogodno je za one koji gube težinu i za one koji se aktivno bave sportom.
Ali morate shvatiti da takav proizvod nema vrlo svijetao okus.
Ako gotovo svaki dan konzumirate kiselo vrhnje i ne slijedite dijetu, tada kupite fermentirani mliječni proizvod s udjelom masti od 15 ili 20 posto.
Ovo je idealna opcija: kiselo vrhnje je ukusno, a sadržaj kalorija nije jako visok.
Ali uzmite u obzir svrhu kupnje proizvoda. Kiselo vrhnje od 15% ili 20% pogodno je za dodavanje boršču ili tanjuru okruglica.
Ali ako planirate napraviti kremu za tortu od kiselog vrhnja, onda je bolje kupiti proizvod od 25 posto ili čak više masti.