Zagreba Lajfhaki

Koji sadržaj masti kiselog vrhnja je najbolje odabrati za dnevnu prehranu: zapamtite ovu preporuku

U prodaji ima nekoliko vrsta kiselog vrhnja. Imaju različit sadržaj masti.

Pokazatelj može biti prilično nizak (10-15 posto), prosječan (20-30 posto) i visok (35 posto ili više).

Koja vrsta kiselog vrhnja je prikladnija za vašu svakodnevnu prehranu?

Koju vrstu kiselog vrhnja možete jesti svaki dan?

Ako ste ljubitelj kiselog vrhnja i spremni ste ga jesti vrlo često, ne biste trebali odabrati proizvod s visokim udjelom masti.

Obilje masti u prehrani može dovesti do viška kilograma.

Fotografija: © Belnovosti

Niskokalorično kiselo vrhnje (10-15 posto) pogodno je za one koji gube težinu i za one koji se aktivno bave sportom.

Ali morate shvatiti da takav proizvod nema vrlo svijetao okus.

Ako gotovo svaki dan konzumirate kiselo vrhnje i ne slijedite dijetu, tada kupite fermentirani mliječni proizvod s udjelom masti od 15 ili 20 posto.

Ovo je idealna opcija: kiselo vrhnje je ukusno, a sadržaj kalorija nije jako visok.

Ali uzmite u obzir svrhu kupnje proizvoda. Kiselo vrhnje od 15% ili 20% pogodno je za dodavanje boršču ili tanjuru okruglica.

Ali ako planirate napraviti kremu za tortu od kiselog vrhnja, onda je bolje kupiti proizvod od 25 posto ili čak više masti.

Exit mobile version