Zagreba Lajfhaki

Kojih 7 namirnica trebate jesti u prosincu: savjet stručnjaka

U prosincu je izuzetno važno hraniti se uravnoteženo kako biste smanjili rizik od prehlade i općenito se osjećali energično.

Stoga bi se prehrana trebala sastojati od zdravih namirnica koje mogu imati kvalitativno pozitivan učinak na tijelo.

Kojih 7 namirnica biste trebali uključiti u svoju prehranu?

Med

Stručnjaci preporučuju konzumaciju nekoliko žlica meda svaki dan. Ovo nije samo izvrsna alternativa štetnom šećeru, već i vrijedan prehrambeni proizvod.

Med pomaže u zaštiti od depresije, jača imunološki sustav i obnavlja energetski potencijal organizma.

Ali ne biste ga trebali dodavati u vrući čaj, inače će korisna svojstva nestati.

Fotografija: © Belnovosti

Naranče i mandarine

To su vrijedni izvori vitamina C koji nam je posebno potreban zimi. Ukusno voće pomaže napuniti tijelo hranjivim tvarima, što zauzvrat pomaže u poboljšanju zdravlja.

Vjeruje se da će naranče i mandarine pomoći osloboditi kožu nesavršenosti i zaštititi srce od bolesti.

Ananas

Ananas smo navikli tretirati samo kao egzotičan dodatak blagdanskom stolu, ali tu nije kraj njegovim mogućnostima.

Voće ima nevjerojatno vrijedan sastav, u kojem možete pronaći ne samo vitamine i antioksidanse, već i bromelain, cink, mangan, jod, željezo i kalcij.

Bundeva

Tijekom cijele hladne sezone, bundeva bi trebala biti jedna od glavnih komponenti zdrave prehrane. Bundeva ima bogat sastav koji ne samo da može spriječiti bolesti, već i ubrzati proces ozdravljenja.

Također se preporučuje uključivanje bundeve u prehranu osoba s lošim zdravljem.

Čaj od trava

Možete sa sigurnošću odabrati omiljene ljekovite biljke i kombinirati ih. Biljni čajevi mogu značajno poboljšati vaše zdravlje.

Osim toga, dovoljno je popiti samo nekoliko šalica ovog vrijednog napitka dnevno.

Češnjak

Kako se ne biste razboljeli, u prosincu biste trebali pojesti barem češanj češnjaka dnevno. Vrijedno je zapamtiti da kada se kuha, proizvod gubi svoja vrijedna svojstva, jer se hranjive tvari uništavaju.

Stoga je češnjak najbolje jesti svjež.

Masna morska riba

Ovo je vrijedan proizvod za imunitet, srce i mladost. Najbolje je obratiti pozornost na crvenu ribu. Proizvod treba peći kako bi se sačuvala korisna svojstva.

Prednosti ribe su zbog činjenice da sadrži vitamine A i D, kao i omega-3.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version