Zagreba Lajfhaki

Koju hranu ne biste trebali jesti nakon 30

Nakon što osoba navrši 30 godina života povećava se rizik od niza bolesti, a na to utječe i prehrana. Zato se u četvrtom desetljeću života treba suzdržati od određenih namirnica.

Nutricionistica je objasnila kako pravilno kuhati roštilj

Nutricionistica Maria Malysheva objašnjava činjenicu da se nakon 30 godina ljudi trebaju suzdržati od jedenja određenih proizvoda.

Nakon 30 godina metabolizam čovjeka počinje se usporavati i povećava se rizik od bolesti poput čira na želucu, visokog krvnog tlaka, ateroskleroze, srčanog ili moždanog udara.

S obzirom na ovaj rizik, potrebno je biti stroži pri odabiru proizvoda za svakodnevnu uporabu. Malysheva je napomenula da se treba suzdržati od pržene hrane.

“Konzumiranje pržene hrane više od četiri puta tjedno povećava rizik od pretilosti i ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija”, naglašava ona.

Starenje možete usporiti uzimanjem…

Također je najbolje ne kupovati nemasne mliječne proizvode. Kako bi nadoknadili nedostatak masti, često sadrže velike doze šećera ili fruktoze (koja je opasna za jetru), zaslađivača koji mogu djelovati kao kancerogeni.

Stručnjak također poziva nakon 30 godina da se suzdrže od gaziranih pića. Žudnja za njima povećava osjetljivost na rak, bolesti srca, dijabetes, osteoporozu, epilepsiju, Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest.

Osim toga, iz prehrane biste trebali isključiti margarin, čips, prerađeno meso i kontrolirati količinu proizvoda s rafiniranim ugljikohidratima i visokim udjelom soli.Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version