Zagreba Lajfhaki

Koju hranu trebaju izbjegavati oni koji pate od sezonskih alergija: samo pogoršavaju simptome peludne groznice

Razdoblje cvatnje je teško za one osobe koje pate od alergija na pelud.

Kako ne bi pogoršali simptome peludne groznice, liječnici preporučuju isključivanje određenih namirnica iz prehrane.

Mliječni proizvodi

Neki stručnjaci smatraju da je kravlje mlijeko proizvod koji stvara sluz, iako nema studija koje bi to potvrdile.

No, tijekom razdoblja bijesnih sezonskih alergija, mliječne proizvode trebaju izbjegavati oni koji imaju poznatu alergiju na mliječne proteine ​​ili intoleranciju na njih.

Hrana s visokim sadržajem histamina

Povećan sadržaj histamina uočen je u namirnicama kao što su fermentirana hrana i pića, sušeno voće, neke vrste ribe – haringe, inćuni, losos, tuna, sardine, rajčice i citrusi, mango, grožđe, banane, čokolada.

Fotografija: © Belnovosti

Hrana s visokim udjelom salicilata

U vrijeme cvatnje treba izbjegavati avokado, gljive, borovnice, cvjetaču, kavu, pinjole, leću i grah, jagode i druge proizvode sa salicilatima.

Na popisu zabrana našli su se i pržena hrana te rafinirani šećer.

Prethodno smo odgovorili na pitanje je li lovorov list dobar za starije osobe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version