Koju kiselu pavlaku ne smijete jesti: 3 opasna znaka – nemojte ih ignorirati

Nije uzalud kiselo vrhnje vrlo popularno na postsovjetskom prostoru.

Fermentirani mliječni proizvod ima ugodan okus i hranjivu vrijednost.

Kiselo vrhnje također je odličan dodatak boršču, knedlama, sarmicama i mnogim drugim jelima.

Ali u nekim slučajevima morate prestati koristiti proizvod.

Po kojim specifičnim znakovima se može razumjeti da se kiselo vrhnje pokvarilo ili je u početku bilo loše kvalitete?

kiselo vrhnje
Fotografija: © Belnovosti

U kiselom vrhnju ima grudica

Ovaj fermentirani mliječni proizvod trebao bi imati jednoličnu konzistenciju.

Prisutnost grudica ukazuje na to da kiselo vrhnje sadrži komponente niske kvalitete.

Moguće je i sljedeće objašnjenje: prekršeni su uvjeti skladištenja proizvoda.

Kiselo vrhnje loše miriše

Fermentirani mliječni proizvod trebao bi imati ugodnu aromu.

Prisutnost smrada ukazuje na to da se kiselo vrhnje jednostavno pokvarilo.

Mora se hitno baciti: ni u kojem slučaju nemojte koristiti takav proizvod.

Datum isteka

I prijeći će na najočitije pravilo: ne jesti hranu kojoj je istekao rok trajanja.

Nemojte riskirati čak i ako takvo kiselo vrhnje normalno miriše i nema grudica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki