Zagreba Lajfhaki

Kome se preporučuje jesti ribizle: provjerite jeste li i vi među njima

Uključivanjem ribiza u prehranu možete značajno poboljšati svoje zdravlje.

Kome se preporučuje konzumiranje ove bobice, rekla je Elena Syurakshina, kandidat medicinskih znanosti, endokrinolog najviše kategorije, nutricionist.

Njezine preporuke donosi portal Roskachestvo.

Tko treba jesti ribizle

Prvo, za osobe s oslabljenim imunološkim sustavom. Ribiz sadrži velike količine vitamina i mikroelemenata koji pomažu tijelu da se odupre virusima i bakterijama.

Budući da se mnogi vitamini, posebice vitamin C, ne mogu spremiti za buduću upotrebu, preporučljivo je ljeti svakodnevno konzumirati ribizle.

Fotografija: © Belnovosti

Drugo, ova bobica se preporučuje onima koji žele izgubiti težinu. Antocijanini sadržani u ribizu poboljšavaju metabolizam glukoze i sprječavaju debljanje. Ribiz je vrlo koristan za pretilost i predijabetes.

Ribiz je također koristan za artritis, giht, bolesti dišnog sustava i jetre, hipertenziju i aterosklerozu.

Mora se imati na umu da su bobice izvor jednostavnih ugljikohidrata, čiju potrošnju treba kontrolirati.

Možete pojesti oko 2 šalice bobičastog voća dnevno. Bobičasto voće poželjno je konzumirati prije 17 sati.

Svježe bobice treba s oprezom konzumirati kod povećane kiselosti želuca.

Prethodno smo vam rekli koje će vam navike produžiti život i poboljšati zdravlje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version