Zagreba Lajfhaki

Korisna i štetna hrana u razvoju raka dojke

Svake godine deseci tisuća ljudi suočeni su s tumorima dojke. U liječenju ove bolesti važno je ne samo pridržavati se svih preporuka liječnika, već i strogo pratiti vašu prehranu.

Jedite više voća i povrća. Sadrže antioksidanse, imaju antiestrogene učinke. Beta-karoten, koji se prirodno nalazi u povrću poput mrkve, povezan je sa smanjenim rizikom od raka dojke.

Moždani udar se razvija i s visokim i s niskim krvnim tlakom

Više proteina. Proteini održavaju idealan omjer tjelesne težine i mase mišićnog tkiva. Može se pronaći ne samo u mesu, već i u ribi, plodovima mora, jajima, mahunarkama, sjemenkama, orašastim plodovima, soji i mliječnim proizvodima.

Uključite cjelovite žitarice u svoju prehranu. Istraživanja pokazuju da visoka količina vlakana u prehrani utječe na rak dojke i druge tumore ovisne o hormonima.

6 navodno bezopasnih simptoma koje ignoriramo

Izbjegavajte crveno meso. Neki su znanstvenici otkrili vezu između crvenog mesa i povećanog rizika od raka dojke. Kuhanje mesa na visokim temperaturama može dovesti do oslobađanja toksina.

Ograničite pijenje. Pretjerani unos alkohola jedan je od najbolje proučenih čimbenika rizika za nastanak raka. Kod liječenja raka najbolje je prestati piti alkohol./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version