Zagreba Lajfhaki

Liječnici su imenovali idealan novogodišnji jelovnik za one starije od 50 godina

Mnogi ljudi povezuju novogodišnje praznike s gozbom ispunjenom raznim zalogajima i jelima.

Treba imati na umu da liječnici ne preporučuju prejedanje ili pretjerivanje s alkoholom, čak ni na blagdan.

Sve će to negativno utjecati na vaše zdravlje. Osobe starije od 50 godina trebale bi više paziti na svoju dobrobit.

“Večernja Moskva” je od nutricionistice Olge Redine saznala kakav bi trebao biti novogodišnji stol koji neće naštetiti vašem zdravlju.

Fotografija: © Belnovosti

Prije svega, liječnik je preporučio odustajanje od alkohola. Prednost se može dati voćnim napicima, biljnim čajevima i vodi. Ako želite popiti čašu nečega, prihvatljivo je crno vino, ali porciju morate popiti dovoljnom količinom čiste vode.

Ne treba piti kavu navečer. Piće će samo povećati vaš krvni tlak.

Što se tiče salata i predjela, poželjno je izbjegavati one koji sadrže majonezu. Ne biste trebali odabrati teška jela, na primjer, Olivier ili haringe ispod krznenog kaputa.

Osim toga, morate se odreći kobasica, papalina i masne ribe.

Prednost treba dati povrću, slabo slanoj crvenoj ribi, kavijaru i jetri bakalara. Ako želite svoju prehranu razrijediti kruhom, onda trebate odabrati cjelovito zrno ili s mekinjama.

Redina je preporučila izbjegavanje jela koja sadrže puno soli i začina.

Tijekom odmora, bolje je odabrati dijetalno meso (puretina, piletina). Kao prilog prikladno je povrće koje se može kuhati ili peći za gozbu.

Ranije smo vam rekli kako se ne prejedati za novogodišnjim stolom.

Exit mobile version