Zagreba Lajfhaki

Liječnik je naveo proizvode koji pomažu smanjiti rizik od trovanja alkoholom

Vjerojatnost trovanja alkoholom može se smanjiti ako ne samo da ne pretjerujete s pićem, već i odaberete pravu hranu za blagdanskim stolom.

Bolje se fokusirati na namirnice koje su bogate cinkom i vitaminima B skupine.

Opširnije je govorio gastroenterolog Evgeny Belousov, javlja RIAMO.

Kao što je liječnik primijetio, govorimo o proizvodima od morskih plodova, na primjer, kamenicama, školjkama ili haringama. Govedina i jetra također će imati koristi.

Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, trebate jesti orahe, mrkvu, špinat i luk. Grašak će koristiti tijelu.

Liječnik je u razgovoru s novinarima naglasio da se ne smije piti na prazan želudac.

Podsjetio je da se rizik od trovanja povećava ako pijete alkohol u velikim količinama i ne radite duge pauze. Stoga morate piti malo i polako.

Koktele je bolje izbjegavati.

Također biste trebali piti bezalkoholna pića između pića kako biste smanjili količinu alkohola koju pijete.

Ranije su liječnici rekli kako ne piti previše za blagdanskim stolom.

Exit mobile version