Liječnik: Ova jeftina hrana smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka za 25%

Visoki krvni tlak je uobičajeno stanje koje pogađa više od 30 posto svih odraslih osoba. Ako imate visok krvni tlak, trebali biste razmisliti o nekim promjenama u svakodnevnoj prehrani kako biste izbjegli opasne skokove krvnog tlaka.

Od vitalne je važnosti da svatko redovito provjerava vlastiti krvni tlak, jer to povećava rizik od smrtonosnih komplikacija. Visok krvni tlak povećava šanse za razvoj po život opasnog srčanog ili moždanog udara.

Jeftina hrana koja štiti od visokog krvnog tlaka

Jogurt je odličan izvor kalcija, kalija i magnezija koji pomažu u snižavanju krvnog tlaka. Također sadrži probiotičke bakterije, koje su poznate kao korisne crijevne bakterije.

Doktor: Ovo je najbolje ljetno povrće za snižavanje krvnog tlaka

Probiotici u njegovom sastavu pomažu u usporavanju proizvodnje enzima povezanih sa sužavanjem arterija.

– Jedenje jogurta barem pet puta tjedno može smanjiti rizik od visokog krvnog tlaka za gotovo četvrtinu – kaže nutricionistica dr. Sarah Brewer pozivajući se na znanstvene podatke.

Rezultati su pokazali da su žene koje su jele pet ili više porcija jogurta tjedno imale 17 do 23 posto manje šanse za razvoj visokog krvnog tlaka od onih koje su jele jogurt manje od jednom mjesečno.

Kardiolog: Ovo su najbolji proizvodi za osobe s niskim krvnim tlakom

Za još veći učinak pokušajte pomiješati jogurt s bananom. Banane su savršen doručak za hipertenzivne pacijente jer su izvrstan izvor kalija, prema Blood Pressure UK. Kalij u ovom ukusnom voću pomaže u regulaciji količine tekućine u tijelu.

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki