Zagreba Lajfhaki

Liječnik: Ovaj nedostatak dovodi do dijabetesa

Stručnjak preporučuje uključivanje vlakana u svakodnevnu prehranu. Kada ih konzumirate u nedovoljnim količinama, osoba postaje osjetljiva na razvoj patologija povezanih s dobi. Manjak vlakana dovodi do dijabetesa i drugih bolesti, upozorava stručnjak.

Znanstvenici otkrili dijabetes tipa 3 – ovo su simptomi

“Nedostatak vlakana u prehrani opasan je prvenstveno zbog brzog razvoja i progresije takozvanih bolesti povezanih sa starenjem”, rekao je Mihail Ginzburg za Moskva 24.

Liječnik posebno napominje da se zahvaljujući unosu vlakana poboljšava obrana organizma od bolesti kao što su rak debelog crijeva i rektalnog karcinoma, ateroskleroza i dijabetes melitus. Osim toga, vlakna pridonose normalizaciji razine kolesterola, poboljšavaju stanje crijevne mikroflore (što pozitivno utječe na imunitet, dobrobit).

“Preporučena količina je najmanje oko 30 grama vlakana dnevno”, dodaje dr. Ginsburg.

Znanstvenici: Ova jeftina hrana najbolja je za dijabetes u krvi

Nutricionistica je navela najkorisnije izvore vlakana – to su voće, povrće, mahunarke, žitarice od cjelovitog zrna i kruh.

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

Exit mobile version