Mogu li začini štetiti zdravlju: imenovani su najopasniji

Začini i začini koji se prodaju u maloprodajnim objektima mogu biti štetni za ljudsko zdravlje.

Činjenica je da takvi aditivi mogu sadržavati nesigurne kemijske elemente.

Endokrinolog, nutricionist, kandidat medicinskih znanosti Evgenia Nuzhdina rekla je za Lenta.ru kako i koji začini mogu naškoditi zdravlju.

Stručnjak je podsjetio na oprez u korištenju začina i ljekovitog bilja kod bolesti i drugo.

Predozirati

U ovom slučaju, trebali biste bolje pogledati šafran, kadulju, ružmarin, muškatni oraščić, klinčiće, pa čak i cimet.

Začini
Fotografija: © Belnovosti

Sve ove aditive treba koristiti u malim količinama.

Muškatni oraščić može izazvati napadaje u slučaju predoziranja.

Klinčići izazivaju pospanost, a ružmarin opterećuje bubrege.

Liječnik također savjetuje da budete oprezni s korištenjem metvice, jer u velikim dozama može izazvati pretjerano uzbuđenje i nesanicu.

A metvica također iritira želučanu sluznicu.

bolesti

Kod bolesti i pogoršanja bolesti gastrointestinalnog trakta liječnik preporučuje oprez s upotrebom senfa, češnjaka, papra i općenito ljutih začina.

Svi oni nemaju najbolji učinak na vaše blagostanje.

Između ostalog, liječnik savjetuje opreznu upotrebu začina i ljekovitog bilja tijekom trudnoće.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki