Haringa je cjenovno najpovoljnija morska riba, ali i omiljena grickalica među širokim slojevima stanovništva.
Sadrži riblje ulje potrebno za tijelo i puno drugih korisnih tvari. Ali zbog toga se ne isplati jesti svaki dan.
Nutricionistica Margarita Koroleva rekla je zašto ne možete jesti haringe svaki dan na radiju Sputnik.
Prednosti haringe
Haringa se smatra jednom od najkorisnijih i pristupačnijih vrsta morske ribe.
Sadrži proteine, višestruko nezasićene masne kiseline, vitamine i minerale.
Ali haringa se ne može smatrati bezuvjetno korisnim proizvodom.
Stoga ga ni ne biste trebali jesti svaki dan.
Zašto ne
Haringa se ne može uključiti u vašu svakodnevnu prehranu samo zbog sadržaja soli. A kod hipertenzije zapravo može uzrokovati štetu.
Štoviše, ako riba nije domaće soljena, već onakva kakva se prodaje u trgovini. Često je presoljen.
Koliko često možete jesti haringe
Prema nutricionistu, neće biti štete ako je haringa prisutna u prehrani jednom ili dva puta tjedno.
Također se preporučuje koristiti ga ujutro.
A ako kupite svježe smrznutu haringu, to će donijeti još više koristi.